Як приготувати варення з суниці з чорницею на зиму

Приготоване за таким рецептом ягідне варення-справжній вітамінний коктейль. Воно не тільки надзвичайно смачне, але ще і містить безліч корисних речовин. Готувати чорнично-суничне варення не складно, і з ним впорається навіть недосвідчена господиня.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
3 год 20 хвДрук
  • Чорницю і суницю перебрати, видалити листочки, сміття і зіпсовані ягідки, промити їх і обсушити.
  • З цукру і води приготувати сироп.
  • Додати в нього ягоди, акуратно перемішуючи, щоб вони не пом’ялися.
  • Готувати масу на слабкому вогні приблизно 10 хвилин, помішуючи і прибираючи пінку.
  • Ягоди вийняти з сиропу, помістивши в інший посуд, і продовжити нагрівати цукрову суміш, поки вона не загусне. Після цього повернути чорницю і суницю в сироп, перемішати і розлити варення по банках.

Насолоджуйтесь!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь