Варення із зелених волоських горіхів з шкіркою – це корисний продукт, багатий вітамінами. Таке оригінальне частування зміцнює імунітет і виступає в якості профілактичного засобу. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Волоський горіх 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вода 300 мл.
- Какао 40 гр.
- Гвоздика за смаком
- Кориця за смаком
- Імбир мелений за смаком
- Горіх мускатний за смаком
Кроки
- Відміряємо необхідну кількість зелених волоських горіхів. Вони повинні бути досить молодими. Для цього проколіть їх зубочисткою. Якщо вона вільно входить в плід, значить горіхи підходять. Промиваємо продукт і проколюємо виделкою.
- Заливаємо продукт водою і залишаємо на 8-10 днів для виходу гіркоти. Кожен день міняємо воду по два рази.
- Перекладаємо горіхи в каструлю, заливаємо чистою водою і варимо близько трьох годин на невеликому вогні. Після воду зливаємо.
- Варимо сироп із зазначеної кількості води і цукру.
- У киплячий сироп опускаємо горіхи, варимо їх ще дві години. В кінці додаємо какао-порошок і прянощі.
- Розкладаємо горіхи по стерилізованим банкам. Заливаємо їх гарячим сиропом. Закриваємо кришками, даємо повністю охолонути і після несемо на зберігання.
Варення із зелених волоських горіхів з шкіркою готове. Прибирайте на зберігання!