Тісто для піци на кефірі відрізняється приємним вершковим присмаком, з вигляду нагадує товстий млинець. В якості начинки використовуються тільки готові інгредієнти, які не потрібно додатково обробляти, це прискорює процес приготування.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Кефір 200 мл.
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль ½ ч. л.
- Сода харчова 1 ч. л.
- Для начинки:
- Томатна паста 1 ст. л.
- Помідор 1 шт.
- Ковбаса варена 120 гр.
- Цибуля зелена 2 пера
- Сир твердий 110 гр.
- Олія соняшникова для смаження 1 ст. л.
Кроки
- У кефірі ретельно розмішати соду, гасити її додатково не потрібно, в кислому середовищі кефіру сода буде гаситися самостійно. Головне простежити, щоб грудочки соди повністю розійшлися в рідині.
- Додати в суміш яйце і добре збити виделкою або віночком.
- Окремо просіяти борошно і сіль. Потроху всипати борошно в кефірну суміш, без зупинки збиваючи тісто. Не допустити утворення грудочок.
- Варену ковбасу нарізати тонкими пластинками (можна на овочерізці). Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно нашаткувати. Сир натерти на крупній тертці. Помідор тонко нарізати пластинками гострим ножем.
- Розмазати по сковороді рослинну олію, вилити тісто для піци і прокрутити сковороду по колу, щоб воно рівномірно розподілилося.
- На середньому вогні випікати близько 2-3 хв. потім дуже обережно перевернути млинець з тіста, підсунувши під нього з двох сторін 2 лопатки.
- Розмазати по підсмаженій стороні тіста соус, можна зробити сітку з майонезу. Викласти помідори, потім шар ковбаси, зелена цибуля. Зверху рівномірно посипати все тертим сиром.
- Накрити сковороду кришкою і готувати на мінімальному вогні близько 8-10 хв.
Акуратно розрізати піцу на частини, намагаючись не пошкодити покриття сковороди. Подавати в гарячому вигляді до чаю або вина.