Піца з додаванням кефіру за 10 хв.

Тісто для піци на кефірі відрізняється приємним вершковим присмаком, з вигляду нагадує товстий млинець. В якості начинки використовуються тільки готові інгредієнти, які не потрібно додатково обробляти, це прискорює процес приготування.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
10 хвДрук
  • У кефірі ретельно розмішати соду, гасити її додатково не потрібно, в кислому середовищі кефіру сода буде гаситися самостійно. Головне простежити, щоб грудочки соди повністю розійшлися в рідині.
  • Додати в суміш яйце і добре збити виделкою або віночком.
  • Окремо просіяти борошно і сіль. Потроху всипати борошно в кефірну суміш, без зупинки збиваючи тісто. Не допустити утворення грудочок.
  • Варену ковбасу нарізати тонкими пластинками (можна на овочерізці). Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно нашаткувати. Сир натерти на крупній тертці. Помідор тонко нарізати пластинками гострим ножем.
  • Розмазати по сковороді рослинну олію, вилити тісто для піци і прокрутити сковороду по колу, щоб воно рівномірно розподілилося.
  • На середньому вогні випікати близько 2-3 хв. потім дуже обережно перевернути млинець з тіста, підсунувши під нього з двох сторін 2 лопатки.
  • Розмазати по підсмаженій стороні тіста соус, можна зробити сітку з майонезу. Викласти помідори, потім шар ковбаси, зелена цибуля. Зверху рівномірно посипати все тертим сиром.
  • Накрити сковороду кришкою і готувати на мінімальному вогні близько 8-10 хв.

Акуратно розрізати піцу на частини, намагаючись не пошкодити покриття сковороди. Подавати в гарячому вигляді до чаю або вина.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь