Під час заготовок на зиму саме час поповнити кулінарну книгу новими рецептами. Яскрава і смачна заготівля на зиму вийде з ревеню і малини. Варення має ніжний смак, красивий колір і виражений малиновий аромат.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ревень 1 кг.
- Вода 50 мл.
- Малина 350 гр.
- Яблуко 250 гр.
- Цукор-пісок 700 гр.
Кроки
- Ревінь помийте, зніміть тонку плівку і прокрутіть його через м’ясорубку.
- Яблука помийте, очистіть від шкірки і також перейдіть через м’ясорубку. З’єднайте пюре з яблук і ревеню, поставте на повільний вогонь і варіть 20 хвилин.
- Малину переберіть, помийте і перекладіть в окрему каструлю, вийте воду і варіть 3-5 хвилин.
- Малинову масу протріть через сито і додайте в варення з яблук і ревеню.
- У варення додайте цукор, перемішайте, проваріть 10 хвилин від кипіння і остудіть.
- Повторно поставте варення на вогонь, закип’ятіть і варіть 5 хвилин. Після цього розкладіть його по банках.
Зберігайте в прохолодному місці.