Яскраве полуничне морозиво можна приготувати в домашніх умовах за простим рецептом. Використовуйте кулінарну ідею для своїх десертів. Порадуйте близьких смачними ласощами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 400 гр.
- Вершки 400 мл.
- Молоко коров’яче 150 мл.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
Кроки
- Витягаємо з яєць тільки жовтки. Гарненько розтираємо їх з цукром.
- Нагріваємо молоко і вливаємо його тонким струменем в жовтки.
- Переставляємо посуд з вмістом на плиту. Варимо продукт на слабкому вогні, поки він не почне густіти. В процесі важливо безперервне помішування.
- Далі промиваємо полуницю. Розтираємо ягоди за допомогою дрібного сита. Повинен вийти сік з м’якоттю.
- Поки заварний крем остигає, починаємо збивати вершки. Працюємо міксером до утворення густої піни.
- З’єднуємо остиглий крем, збиті вершки і подрібнену полуницю. Розмішуємо.
- Викладаємо заготовку в пластиковий контейнер. Рівномірно розподіляємо масу.
- Відправляємо в морозильну камеру на 3-4 години.
- Готове морозиво дістаємо з холодильника і накладаємо його круглою ложкою.
Десерт можна доповнити шматочками свіжої полуниці. Приємного апетиту!