Долма в мультиварці – смачний і швидкий спосіб приготувати обід на всю сім’ю. Найскладніша частина в приготуванні цієї страви – загорнути м’ясну начинку в невеликі листя винограду.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячий фарш 500 гр.
- Рис білий (пропарений) 150 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Листя винограду мариновані 30 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Рослинна олія 50 мл.
Кроки
- Рис промийте і варіть протягом 10 хвилин після закипання, потім залиште на 5 хвилин під кришкою.
- Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте кубиками. Обсмажте овочі на олії 10-15 хвилин.
- У мисці змішайте фарш, рис і зажарку з овочів, посоліть і приправте начинку за смаком.
- Лист винограду розкладіть на плоскій поверхні, викладіть трохи начинки і поверніть краї листа до центру.
- Зробіть так з усіма листям і начинкою.
- Викладіть долму щільним шаром на піддон для приготування на пару, зверху покладіть тарілку, яка буде притискати долму і не дасть листю розвернутися. У чашу мультиварки влийте 500 мілілітрів води. Помістіть піддон в мультиварку і активуйте режим «Тушкування» на 20-25 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності змастіть долму томатною пастою.
Подавайте блюдо в гарячому вигляді зі сметаною і зеленню.