Як зварити долму в виноградному листі в мультиварці

Долма в мультиварці – смачний і швидкий спосіб приготувати обід на всю сім’ю. Найскладніша частина в приготуванні цієї страви – загорнути м’ясну начинку в невеликі листя винограду.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Рис промийте і варіть протягом 10 хвилин після закипання, потім залиште на 5 хвилин під кришкою.
  • Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте кубиками. Обсмажте овочі на олії 10-15 хвилин.
  • У мисці змішайте фарш, рис і зажарку з овочів, посоліть і приправте начинку за смаком.
  • Лист винограду розкладіть на плоскій поверхні, викладіть трохи начинки і поверніть краї листа до центру.
  • Зробіть так з усіма листям і начинкою.
  • Викладіть долму щільним шаром на піддон для приготування на пару, зверху покладіть тарілку, яка буде притискати долму і не дасть листю розвернутися. У чашу мультиварки влийте 500 мілілітрів води. Помістіть піддон в мультиварку і активуйте режим «Тушкування» на 20-25 хвилин.
  • За 5 хвилин до готовності змастіть долму томатною пастою.

Подавайте блюдо в гарячому вигляді зі сметаною і зеленню.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь