Лазанья з грибами готується просто. Страва підходить для тих, хто не вживає м’ясо. Соковита лазанья – відмінний варіант для смачного та ситного обіду. Замість печериць можна використовувати й інші гриби. Смачно виходить із заготовками із лісових екземплярів. Вони надають незабутнього аромату страві.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листи лазаньї 3 шт.
- Борошно пшеничне ½ ст.
- Печериці свіжі 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Рослинна олія за смаком
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Сир Моцарелла 150 гр.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Мускатний горіх за смаком
Кроки
- Очищену цибулю промиваємо та подрібнюємо. Печериці обполіскуємо, обсушуємо та тонко нарізаємо. Закип’ятивши воду, підсолюємо та опускаємо листи лазаньї. Варимо близько 3 хвилин. Натираємо на тертці сир. Ставимо розігрівається духовку до 180°С.
- Розміщуємо сотейник на вогні, кладемо вершкове масло і розтоплюємо його. Засипаємо борошно і розмішуємо, розбиваючи грудочки. Невеликими порціями вливаємо молоко, інтенсивно вимішуючи після кожного прийому. Варимо до загусання. Приправляємо сіллю, мускатним горіхом та перчим. Добре розмішавши, прибираємо з конфорки. Соус бешамель готовий.
- На сковорідці прогріваємо олію. Кладемо цибулю і пасеруємо 5 хвилин. Викладаємо гриби, солимо і перчимо. Перемішавши, обсмажуємо 10 хвилин.
- У відповідну форму кладемо соус бешамель і розподіляємо по всій поверхні. Викладаємо листи лазаньї. Розподіляємо грибну начинку. Присипаємо сирною стружкою та поливаємо соусом. Повторюємо всі дії, доки не закінчаться компоненти. Забираємо запікатися на 40 хвилин.
- Ніжну лазанью з запашним ароматом дбайливо витягаємо з духової шафи, одягнувши прихватки-рукавички. Розміщуємо на дошці, злегка даємо охолонути і нарізаємо порційно.
Розкладаємо по тарілках та презентуємо гостям страву з ідеальною сирною скоринкою. Лажання хороша і в розігрітому вигляді. Смачного!