Основу грецького салату складають крупно нарізані овочі та вершковий сир. Часто до нього ще додають маслини. Це чудове поєднання смаку та користі. Салат готують повсюдно, його популярність гримить далеко за межами Греції.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 200 гр.
- Огірок 150 гр.
- Перець болгарський 100 гр.
- Оливки ½ банки
- Цибуля червона 50 гр.
- Маслини 130 гр.
- Салат Латук 100 гр.
- Лимонний сік 2 ст. л.
- Олія оливкова 4 ст. л.
- Орегано сушений ½ ч. л.
- Сіль морська за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 154 ккал
Білки: 1.0 г
Жири: 13.9 г
Вуглеводи: 6.2 г
Кроки
- Овочі помийте і дайте їм обсохнути. Банку з маслинами розкрийте та злийте розсіл. Листя салату викладіть на плоску страву.
- Овочі для грецького салату наріжте великими кубиками, так вони збережуть свій зовнішній вигляд і не пустять велику кількість соку.
- Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Маслини викладіть цілими.
- Нарізані овочі посоліть, поперчіть, перемішайте та викладіть на листя салату. Полийте овочі оливковою олією та лимонним соком.
- Бринзу наріжте кубиками, вмочіть кожен шматок у сушений орегано і розкладіть поверх овочів.
Подавайте салат на стіл відразу після приготування.