Омлет із сиром та помідорами – це смачна, ситна та ароматна страва. Готувати омлет просто і швидко, найчастіше його готують на сніданок у сковороді і вживають відразу, знявши з плити. Омлет взагалі, це страва з яєчно-молочної суміші. Молоко іноді замінюють вершками, водою, овочевим чи м’ясним бульйоном. В омлет також додають різне борошно (пшеничне, гречане, вівсяне). Приготувати омлет можна на сковороді, плиті, а також в духовці. Для дієтичного харчування омлети готують на пару.
У приготуванні омлету використовують різні наповнювачі. І у цьому напрямі для кулінарів відкрито величезне поле діяльності. У омлет додають дрібно нарізану гастрономію (ковбаси, шинки), м’ясо (смажене або відварене), різні сири, а також відварені, сирі та мариновані овочі.
Одним із найпопулярніших овочів для омлету є помідори. Вони надають страві гарний зовнішній вигляд, чудовий смак, аромат та багато вітамінів. Приготуємо один із таких рецептів на сковороді.
- Куряче яйце 4 шт.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Помідор 100 гр.
- Сир твердий 50 гр.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Почнемо готувати омлет із сиром та помідорами. Помідори вимийте в холодній проточній воді і обітріть паперовим рушником. Гострим тонким ножем акуратно виріжте плодоніжку. Поріжте кубиком помідори або шматочками розміром не більше 7х7 міліметрів. Для цього можна використовувати помідори, мариновані у власному соку, тільки без маринаду, в якому вони знаходяться.
- Візьміть сковороду із товстим дном. Встановіть на плиту, налийте в неї олію і увімкніть середнє нагрівання. Викладіть у сковороду нарізані помідори. Посоліть і поперчіть помідори до смаку. Іноді помішуючи, обсмажуйте помідори 5-7 хвилин. Мариновані помідори не треба солити, і обсмажувати їх потрібно трохи довше. Необхідно, щоб випарувалася вся зайва рідина.
- Розбийте яйця та влийте їх у підготовлену миску. Додайте до них молоко. Натріть твердий сир на великій тертці і додайте те в миску. Посоліть суміш на смак.
- Підготовлену суміш яєць, молока, сиру та солі ретельно перемішайте і збийте віночком. Після збивання акуратно вилийте суміш на сковороду до обсмажених помідорів. Намагайтеся, щоб суміш омлету розподілилася по всій поверхні сковороди.
- Кулінарною лопаткою помішуйте омлетну суміш і помідори, поки омлет не почне густіти (приблизно 3-5 хвилин). Потім накрийте кришкою сковороду, трохи зменшіть нагрівання, і залиште смажитися на 2-3 хвилини.
- Після закінчення часу вимкніть нагрівання. Не знімаючи кришки, дайте постояти страві на плиті 5 хвилин. Потім зніміть кришку зі сковороди, розділіть омлет на порції, покладіть у тарілки і подавайте до столу.
При подачі омлету можна прикрасити часточкою помідора, посипати тертим сиром, а також дрібно нарізаною зеленню кропу та (або) цибулі.
Смачного!