Сирники з борошном – це чудовий варіант для сніданку або полуденку. За дотримання всіх вимог до приготування сирники виходять дуже ніжними та пишними. Важлива особливість: сир має бути сухим, жирністю не менше 5% (краще більше), не розсипчастим. Якщо він буде занадто вологий, то сирники просто будуть розвалюватися, розтікатися і не вийдуть.
Сирники за цим рецептом виходять в міру солодкими, тому ви можете залежно від ваших смакових переваг збільшити або зменшити кількість цукру. Також, в залежності від виробника та якості, вам може знадобитися більша чи менша кількість борошна.
Пам’ятайте, що тісто не повинне розтікатися. Борошно за бажанням можна замінити манкою, можна додати борошно і манку в рівній пропорції. У даному рецепті ми обвалюватимемо сирники в борошні перед смаженням. При такому способі приготування сирники придбають оболонку, їх буде простіше смажити і ліпити, при цьому всередині вони будуть дуже м’які і ніжні.
Як приготувати сирники на борошні та яйці
- Куряче яйце 2 шт.
- Кисломолочний сир 9% 400 гр.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Борошно пшеничне 4 ст. л.
- Борошно пшеничне (для панірування) 3 ст. л.
- Сода харчова 1 гр.
- Ванілін 1 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Два яйця кімнатної температури ретельно промиваємо під проточною водою і змішуємо в глибокій мисці з чотирма столовими ложками цукру. Довго не збиваємо, головне щоб інгредієнти просто змішалися між собою.
- Додаємо в отриману масу 2 пачки сиру (я використовувала сир жирністю 9%).
- Далі знову добре перемішуємо до однорідності. Краще все перемішувати вручну (вилкою або віночком), я віддаю перевагу вилці. При використанні міксера тісто стає рідкішим, а нам навпаки потрібна сухіша консистенція.
- Додаємо ванілін, соду та просіяне борошно.
- І знову ретельно перемішуємо усі інгредієнти до однорідності.
- Ліпимо сирники. Я роблю це за допомогою столової ложки. Ложку необхідно змочити під водою, щоб тісто до неї не прилипало. В окрему не глибоку тарілку насипаємо приблизно 3 столові ложки борошна. Може знадобитися більша чи менша кількість борошна залежно від того, наскільки інтенсивно ви обвалюватимете сирники.
- Беремо змоченою ложкою тісто, кладемо його в тарілку з борошном і обвалюємо з усіх боків.
- Потім руками надаємо сирнику необхідну форму. Сирники краще ліпити не дуже тонкі та не дуже товсті. Товсті можуть не пропікатися всередині, а тонкі бути сухуватими.
- Ті ж самі дії повторюємо з сирним тістом, що залишилося. Зі зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшло 12 сирників.
- Викладаємо сирники на розігріту сковорідку, добре змащену олією. Бажано залишати невелику відстань між сирниками, не викладати їх дуже щільно один до одного, т.к. при жаренні вони трохи збільшуються в розмірі.
- Смажимо приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні під кришкою до появи золотистої скоринки. Якщо ви смажитимете на великому вогні, то велика ймовірність, що сирники не пропечуться всередині, але підгорять зверху.
- За бажання, викладаємо готові сирники на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії.
Готові сирники подаємо до столу з варенням, джемом, сметаною, свіжими ягодами, медом і т.д. Можна їсти зовсім без нічого, так теж дуже смачно! Смачного!
Також, за бажання, можна додати до сирників родзинки. Для цього необхідно замочити жменю родзинок у окропі, накрити кришкою та залишити намокати приблизно на півгодини. Потім підсушити родзинки та додати його в тісто в кінці кроку 3.