Цей рецепт маринування білих грибів вважатиметься класичним. Маринування без подальшої стерилізації заготівлі дуже спрощує та вкорочує процес приготування. Білі гриби, заготовлені цим способом, виходять апетитними та красивими на вигляд.
Почнемо готувати мариновані білі гриби без стерилізації
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 1 кг.
- Лавровий лист 2 шт.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Сіль велика 1.5 ч. л.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Гірчиця французька ⅓ ч. л.
- Лимонна кислота 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% 2 ч. л.
На порцію
Калорії: 38 ккал
Білки: 3.6 г
Жири: 1.7 г
Вуглеводи: 2.1 г
Кроки
- Для початку потрібно приготувати гриби до маринування. Їх потрібно перебрати, почистити та добре промити у великій кількості води.
- Промиті гриби потрібно відварити до готовності. Ви зможете зрозуміти, що гриби вже зварилися, коли вони опустяться на дно каструлі.
- Далі приготуйте для грибів маринад: закип’ятіть очищену воду в каструлі, додайте сіль з цукром, оцет та спеції до смаку, а також лавровий лист. У цей час простерилізуйте банки для грибів.
- У банку вкладіть чорний перець, трохи зерен гірчиці та перчики. Вкладіть гриби, залийте маринадом і закатайте. Коли заготівля повністю охолоне, заберіть її на зберігання у темне прохолодне місце.