Рецепт мариновані боровики з 9% оцтом на зиму. Технологія готування нескладна та швидка. Готуємо без стерилізації. Оцет забезпечить гарне зберігання грибів і додасть їм гостроти та легкої кислинки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 2 кг.
- Часник 6 зуб.
- Для маринаду:
- Вода 1 л.
- Оцет столовий 9% 5 ст. л.
- Сіль 2.5 ст. л.
- Цукор-пісок 2.5 ст. л.
- Кріп парасольки 2 шт.
- Листя смородини чорної 4 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Гвоздика 2 бутона
- Перець горошок білий 5 шт.
На порцію
Калорії: 28 ккал
Білки: 1.7 г
Жири: 0.8 г
Вуглеводи: 3.4 г
Кроки
- Рецепт приготування маринованих боровиків із 9% оцтом на зиму смачний! Боровики почистіть від бруду, промийте під проточною водою і наріжте невеликі шматочки. Потім їх протягом 20 хвилин відваріть і на друшляку ще раз помийте.
- Перекладіть боровики в ту ж каструлю і повністю залийте холодною водою. Кількість води обов’язково відміряйте для правильного приготування маринаду.
- Насипте до грибів розраховану кількість солі та цукру, покладіть у каструлю листя смородини, парасольки кропу та лавровий лист і перемішайте.
- Варіть боровики у маринаді протягом 20 хвилин від початку кипіння. Потім налийте до грибів розраховану кількість оцту та поваріть ще протягом 10 хвилин.
- Будь-яким способом простерилізуйте баночки та прокип’ятіть кришки. Зубки часнику почистіть і наріжте на шматочки. У баночки покладіть часник і розлийте в них гриби разом із маринадом, заповнюючи аж до верху. Потім закатайте гриби, переверніть на кришки і накрийте покривалом на ніч.
Охолоджені мариновані боровики перенесіть на зберігання в прохолодне місце. Через 2 місяці можна подати до столу.
Вдалих заготовок!