Мариновані боровики з 9% оцтом на зиму

Рецепт мариновані боровики з 9% оцтом на зиму. Технологія готування нескладна та швидка. Готуємо без стерилізації. Оцет забезпечить гарне зберігання грибів і додасть їм гостроти та легкої кислинки.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 28 ккал
Білки: 1.7 г
Жири: 0.8 г
Вуглеводи: 3.4 г
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Рецепт приготування маринованих боровиків із 9% оцтом на зиму смачний! Боровики почистіть від бруду, промийте під проточною водою і наріжте невеликі шматочки. Потім їх протягом 20 хвилин відваріть і на друшляку ще раз помийте.
  • Перекладіть боровики в ту ж каструлю і повністю залийте холодною водою. Кількість води обов’язково відміряйте для правильного приготування маринаду.
  • Насипте до грибів розраховану кількість солі та цукру, покладіть у каструлю листя смородини, парасольки кропу та лавровий лист і перемішайте.
  • Варіть боровики у маринаді протягом 20 хвилин від початку кипіння. Потім налийте до грибів розраховану кількість оцту та поваріть ще протягом 10 хвилин.
  • Будь-яким способом простерилізуйте баночки та прокип’ятіть кришки. Зубки часнику почистіть і наріжте на шматочки. У баночки покладіть часник і розлийте в них гриби разом із маринадом, заповнюючи аж до верху. Потім закатайте гриби, переверніть на кришки і накрийте покривалом на ніч.

Охолоджені мариновані боровики перенесіть на зберігання в прохолодне місце. Через 2 місяці можна подати до столу.

Вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь