Мариновані опеньки – завжди чудова закуска на будь-якому столі. Майже кожна господиня має свій перевірений рецепт приготування грибів на зиму, але ж завжди хочеться спробувати і щось новеньке. Пропонуємо рецепт маринованих опеньків з додаванням яблучного оцту. Такий спосіб відрізняється швидкістю приготування – відмінний варіант для тих, хто не хоче багато часу проводити на кухні.
Готувати мариновані опеньки з яблучним оцтом просто!
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 2 кг.
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль велика 1.5 ст. л.
- Оцет яблучний 5% 8 ст. л.
- Листя вишні 5 шт.
- Парасольки кропу 2 шт.
- Листя смородини чорної 5 шт.
- Лавровий лист 7 шт.
- Часник 5 зуб.
- Перець запашний 8 шт.
На порцію
Калорії: 24 ккал
Білки: 1.0 г
Жири: 0.6 г
Вуглеводи: 3.5 г
Кроки
- Опеньки перебираємо від випадкового сміття, зачищаємо місця забруднень та вирізаємо дефектні ділянки. Промиваємо гриби під проточною водою до ідеальної чистоти. При необхідності можна замочити опеньки на годину в холодній воді, щоб залишки забруднень могли відійти від плодових тіл. Промиті гриби кладемо в каструлю, заливаємо водою так, щоб їх повністю покрити і ставимо на плиту. Додаємо в каструлю також промите листя вишні, смородини та одне суцвіття кропу. Всипаємо половину від усього кількість запашного перцю. Доводимо воду з грибами та зеленню до кипіння та варимо двадцять хвилин, періодично знімаючи піну.
- Після закінчення зазначеного часу гриби проціджуємо від відвару та промиваємо проточною водою.
- Кладемо опеньки в каструлю і заливаємо вказаною кількістю води. Додаємо сіль, цукровий пісок, горошки запашного перцю, суцвіття кропу, що залишилося, і лаврове листя. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і нарізаємо на пластинки, які також додаємо в каструлю до грибів. Ставимо каструлю на плиту та доводимо вміст до кипіння. Варимо десять хвилин, вливаємо оцет яблучний і продовжуємо готувати ще п’ятнадцять хвилин, підтримуючи повільне кипіння.
- Банки миємо содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришки миємо та кип’ятимо у воді пару хвилин. Банкам та кришкам даємо повністю обсохнути. У підготовлені банки розкладаємо гриби разом із маринадом та зеленню і відразу закочуємо кришками. Заготівлям даємо повністю охолонути і прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.
Смачного!