Оселедець під шубою з желатином відрізняється від класичної подачі, своїм зовсім дивовижним зовнішнім виглядом, який викликає безліч запитань і викликає захоплення, бо таким сервіруванням можуть похвалитися далеко не всі господині. Почнемо!
Інгредієнти
Порції: –+
- Оселедець філе 300 гр.
- Буряк відварений 3 шт.
- Картопля відварена 3 шт.
- Морква відварена 3 шт.
- Майонез столовий молочний 250 гр.
- Сметана 20% 250 гр.
- Желатин 15 гр.
- Цибуля зелена 1 пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Вказану кількість майонезу та сметани видавлюємо в сотейник.
- Компоненти пробиваємо блендером і нагріваємо до 40-45 градусів, додаємо желатин швидкорозчинний і через 10 хвилин ще раз проходимося блендером.
- Попередньо відварені овочі та яйця очищаємо.
- Усі овочі ріжемо кубиками середнього розміру. Буряк заливаємо четвертою частиною заливки та розмішуємо.
- Глибоку форму вистилаємо плівкою, викладаємо бурякову масу – прибираємо до застигання холодильник.
- Рибу ріжемо кубиками і поєднуємо з ріпчастою або зеленою цибулею і рідкою заправкою – виливаємо на буряк. Кожен компонент слід змішати із заправкою і лише потім відправляти до салату.
- Далі, картопля та морква.
- Заготівлю прибираємо в холодильник щонайменше на три години для застигання.
- Після закінчення часу форму акуратно перевертаємо, знімаємо плівку.
Подаємо до столу та насолоджуємося. Смачного!