Домашній хліб з сиром у духовці – відмінний варіант для приготування бутербродів до сніданку або на перекус. Тісто готується простіше простого і на відміну дріжджового, не вимагає великих тимчасових витрат. Виріб моментально зникає зі столу. Досвідчені господині готують відразу подвійну порцію, щоб доставити насолоду гастрономів близьким по максимуму.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 320 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сир Емменталь 150 гр.
- Розпушувач 15 гр.
- Рослинна олія 45 мл.
- Сіль за смаком
- Трави прованські 1 ч. л.
Кроки
- Готуємо продукти, ґрунтуючись на рецептурі. Змішавши з розпушувачем борошно, просіюємо в миску і солимо.
- До сухої суміші висипаємо тертий сир та приправляємо запашними прованськими травами.
- Окремо наливаємо тепле молоко, 45 мілілітрів рослинної олії, додаємо попередньо вимиті та обсушені яйця. Розмішуємо до поєднання компонентів. Даємо трохи настоятися.
- З’єднуємо сухі та рідкі інгредієнти.
- Замісивши тісто, прикриваємо та даємо відпочити 25 хвилин. Прогріваємо духовку, виставивши на датчику 180 ° С.
- Форму змащуємо олією та перекладаємо тісто, формуючи майбутній хліб.
- Поміщаємо заготовку в духовку на 35 хвилин. Через деякий час відкривши духовку і притримуючи прихватками, проколюємо хліб шпажкою. Вона має бути сухою. Це означає, що хліб готовий.
- Дістаємо виріб, даємо охолонути на ґратах.
Нарізавши шматочками, дегустуємо. Смачного!