Сирні рогалики з повидлом – це частування, яке прикрасить ваш святковий стіл або легко урізноманітнить ваше сімейне чаювання. Ніжне тісто, приготоване на основі сиру, відмінно гармонує з повидлом, а також посипанням із цукрової пудри та листочків свіжої м’яти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 11% 400 гр.
- Масло вершкове 200 гр.
- Борошно пшеничне 600 гр.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор ванільний 1 ч. л.
- Повидло до смаку
- Цукрова пудра для декору
- М’ята свіжа для декору
Кроки
- Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо все необхідне на робочий стіл.
- Заморожене вершкове масло подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
- В іншу ємність просіюємо борошно і додаємо масляну стружку, яйце, сир, два види цукру та сіль.
- Перемішуємо до однорідності і збираємо в кульку.
- Загортаємо в плівку або укладаємо в пакет, відправляємо на 60 хвилин у холодильну камеру.
- Охолоджене тісто ділимо на 4 частини, кожну розкочуємо в тонкий круглий коржик. Розрізаємо на трикутні сегменти.
- Викладаємо повидло так, як показано на фото і згортаємо, починаючи з частини з начинкою.
- Заготовки переносимо на лист, вистелений пергаментом. Змащуємо розбитим яйцем і прибираємо в духовку: 30-40 хвилин при температурній відмітці 180 градусів.
Приємного апетиту!