Салат з шинкою та грибами легко зможе приготувати кожен. Але незважаючи на його легкість, він часто присутній у меню свят та застіль. Салат можна подати шарами чи однією масою. Також часто закуску красиво оформляють в порційні піали і подають кожному гостю окремо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Шинка 200 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Печериці свіжі 300 гр.
- Майонез столовий молочний для заправки
- Сіль кухонна за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Помідор 300 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Зелень для прикраси
Кроки
- Очищену цибулю наріжте дрібним кубиком.
- Печериці помийте, потім наріжте кубиками.
- Шинку очистіть від натуральної оболонки і наріжте кубиками.
- Помідори помийте, наріжте овочі кубиками, а сік, який при цьому виділиться, злийте у раковину.
- Курячі яйця відваріть заздалегідь круто, щоб до моменту приготування салату вони охолонули. Очистіть їх від шкаралупи та натріть на великій тертці.
- На олії в сковороді обсмажте цибулю до м’якості.
- Потім додайте до цибулі нарізані печериці, посоліть та приправте продукти. Смажте, поки не випарується вся рідина. Потім засмажку остудіть.
- У мисці змішайте шинку, помідори, яйця та засмажку з грибів та цибулі. Заправте салат майонезом, посоліть і приправте до смаку.
Салат подавайте в охолодженому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!