Представлену до вашої уваги страва з впевненістю можна назвати найсмачнішим повсякденним обідом для всієї родини. Для приготування цієї страви вам знадобляться інгредієнти, які знайдуться в холодильнику будь-якої господині.
Невелика порада: якщо ви хочете, щоб калорійність лінивих голубців без рису була мінімальною, використовуйте замість свинячого фаршу курячий.
Що ж потрібно для приготування лінивих голубців без рису
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна ½ кг.
- Свинячий фарш ½ кг.
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Сіль за смаком
- Томатна паста 1 ст. л.
На порцію
Калорії: 130 ккал
Білки: 5.6 г
Жири: 10.2 г
Вуглеводи: 2.8 г
Кроки
- Беремо капусту, промиваємо її під струменем проточної води, позбавляємося зайвої вологи, шаткуємо. Потім відправляємо капусту в каструлю з товстим дном, заливаємо окропом, додамо трохи олії, солі, перцю і тушкуємо протягом 20 хвилин.
- Далі необхідно очистити цибулю та моркву. Цибулю подрібнюємо кубиком, моркву натираємо на тертці. Все обсмажуємо доти, доки інгредієнти не стануть м’якими. Коли цибуля та морква будуть готові, до них необхідно додати томатну пасту.
- До отриманої маси відправляємо фарш, додаємо сіль та перець, обсмажуємо до готовності.
- Готовий фарш відправляємо у каструлю з капустою.
- Фарш із капустою тушкуємо на середньому вогні десь п’ять хвилин.
Блюдо готове. Рекомендуємо подавати зі сметаною.