Ліниві голубці – паличка-виручалочка для господинь. Змішати фарш із підготовленою капустою – це швидко та просто. А далі голубці можна обсмажити на сковорідці, запекти у духовці або приготувати у мультиварці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний (свинина і яловичина) 1 кг.
- Цвітна капуста 600 гр.
- Гречка (відварена) 2 ст.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Суміш перців 1.5 ч. л.
- Сіль за смаком
- Сметана 20% за смаком
На порцію
Калорії: 227 ккал
Білки: 8.4 г
Жири: 16.2 г
Вуглеводи: 11.4 г
Кроки
- Для лінивих голубців можна використовувати як свіжу, так і квашену капусту. Якщо використовуємо свіжу, то після того, як нашаткували її, добре розминаємо руками, щоб пом’якшити жорсткі волокна. Якщо використовуємо квашену, то добре її відживаємо від зайвої рідини. Викладаємо підготовлену капусту у широку миску. Додаємо фарш та варену гречку. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо подрібнену цибулю на сковорідці з невеликою кількістю олії. Також додаємо в миску до решти інгредієнтів. Розбиваємо курячі яйця в миску, кладемо суміш мелених перців і сіль за смаком. Змішуємо всі компоненти у мисці руками. З одержаної маси формуємо невеликого розміру голубці.
- Деко змащуємо рослинною олією. Також можна покласти на лист промаслений пергамент. Укладаємо на лист сформовані голубці, закриваємо листом фольги, загинаючи краї по периметру листа. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Ставимо лист з голубцями в гарячу духовку і запікаємо протягом 45 хвилин. За десять хвилин до готовності знімаємо фольгу і готуємо до появи рум’яної скоринки.
Готові голубці викладаємо одразу на порційні тарілки та подаємо до столу, поки вони гарячі. Подавати можна зі сметаною.
Смачного!