Смачний та легкий десерт без цукру – кето панна-котта. Для панакоти використовуються молоко та вершки, желатин та підсолоджувач. А для прикраси – заморожена жимолість та малина.
Десерт виходить смачним, не викликає почуття тяжкості. Ягоди лише підкреслюють смак молочно-вершкової основи.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки 1.5 ст.
- Молоко коров’яче 1.5 ст.
- Желатин 3 ст. л.
- Підсолоджувач 1 ч. л.
- Вода 150 мл.
- Жимолость 50 гр.
- Малина 50 гр.
Кроки
- Залийте желатин холодною кип’яченою водою і залиште для набухання відповідно до рекомендацій на упаковці.
- Влийте в сотейник вершки та молоко, додайте підсолоджувач. Перемішайте та поставте на вогонь. Нагрійте молочні продукти до гарячого стану, але не кип’ятіть.
- Желатин до цього часу має добре набрякнути.
- Зніміть сотейник з вогню і відправте в нього набряклий желатин. У гарячому молоці ретельно розмішайте желатин, щоб повністю розчинився.
- У склянки покладіть заморожені ягоди.
- Розлийте гаряче молоко з вершками та желатином по склянках. Після того, як рідина в склянках стане кімнатною температурою, поставте їх у холодильник для повної стабілізації.
- Перед подачею прикрасьте кето панакот без цукру з ягодами і відразу подавайте до столу.
Смачного!