Ароматна бананова панакота – чудове завершення обіду чи вечері. Всі рідні будуть у захваті, коли ви подасте їм такі ласощі на десерт. Готується воно дуже просто, протягом 1 години.
Опис приготування:
При приготуванні бананової панакоти можна не додавати багато цукру, оскільки цей фрукт дуже солодкий сам по собі. За бажанням і банановий шар можна зробити у вигляді желе, вмішавши в пюре з бананів вершки із розчиненим у них желатином.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки (10% жирності) 400 мл.
- Желатин 8 гр.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Банан 1 шт.
- Сік лимона ½ ч. л.
На порцію
Калорії: 140 ккал
Білки: 7 г
Жири: 2 г
Вуглеводи: 18 г
Кроки
- Підготуйте ці інгредієнти. Вершки можна використовувати 10% чи 20% жирності, але не 35%
- Перелийте вершки в казан, ківш або в каструлю, помістіть її на плиту і доведіть практично до кипіння, але не кип’ятіть
- Всипте в гарячі вершки 2 ст. цукру та желатин, перемішайте, залиште на 5-10 хвилин для набухання та знову перемішайте, щоб желатин розчинився.
- Розлийте вершки з желатином у піали, креманки склянки чи чашки. Покладіть на 1 годину в холодильник для застигання. Чим менше діаметром буде ємність, тим швидше желе застигне.
- Банан очистіть від шкірки та наріжте слайсами. Декілька слайсів відкладіть убік для прикраси. Решту нарізки помніть виделкою разом з цукром, що залишився в пюре, не забувши влити лимонний сік, інакше маса потемніє.
- Як тільки вершки застигнуть, викладіть на них бананове пюре, прикрасьте банановими слайсами та подайте до столу охолодженим.