Найніжніша азербайджанська чихиртма з курки в ароматному соусі неодмінно сподобається вам і вашим гостям.
Чихиртма з курки – дуже смачна, ніжна і ситна страва азербайджанської кухні. Чихиртму подають як гарнір до відкидного плову, але і як самостійне блюдо це дуже смачно. Курочка виходить дуже ніжною та ароматною, цибульно-томатний соус дуже гармонійний, а додавання яєць робить чихиртму смачною стравою!
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 400 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Масло вершкове 70 гр.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Помідор 1 шт.
- Сік лимона 2 ст. л.
- Куркума 1 ч. л.
- Бульйон (вода) 1 ст.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Кроки
- Давайте приготуємо азербайджанську чихиртму з курки. Продукти будуть потрібні найпростіші.
- Спочатку поставимо курочку варитися, адже нам знадобиться і курячий бульйон. Тим часом почистимо і дрібно наріжемо цибулю. Не турбуйтеся, що цибулі здається багато – томлена в олії цибуля стане основою чудового соусу.
- Розтопимо в глибокій сковороді або в сотейнику вершкове масло, викладемо цибулю. 5-7 хвилин, помішуючи, томитимемо цибулю в маслі, не даючи їй засмажитись. Трохи посолити.
- Тим часом знімемо з помідора шкірку, зробивши надріз і потримавши хвилину в окропі, і дрібно наріжемо.
- Додамо нарізаний томат до цибулі, перемішаємо і потім разом тушкуємо 2-3 хвилини.
- Курочка наша зварилася, виймаємо шматочки з бульйону і, за бажанням, трохи обсмажимо.
- У цибульно-томатну суміш додаємо сік половини лимона та вливаємо 1/3 склянки бульйону.
- Тепер викладаємо у сковороду курку.
- Трохи посолити і додати 1 ч.л. куркуми для кольору та аромату.
- Виллємо бульйон, що залишився, закриємо кришкою і тушкуємо курочку з овочами 20-25 хвилин на середньому вогні. Якщо потрібно, доливаємо трохи бульйону, щоб цибуля не засмажувалася. Зелень дрібно поріжемо.
- Яйця зб’ємо виделкою, додамо трохи солі та перцю. Пам’ятайте, що ми вже солили цибулю та курочку.
- Вливаємо яйця в сковороду, намагаючись, щоб суміш була розподілена по всій поверхні між шматочками курки. Накриваємо кришкою і готуємо 2-3 хвилини, щоби яйця “схопилися”. Перемішувати не можна, можна тільки проколювати омлет, щоб він приготувався рівномірно.
Ось і все, чихиртма з курки готова! Можна подати з гарніром з рису, наприклад, але як самостійна страва це дуже смачно!
Посипте зеленню та негайно подавайте. Чудово ніжна курочка в соусі з цибулі та томату, з ніжним омлетом та зеленню – ось що таке чихирта.
Частуйте на здоров’я!