Проста, смачна, ситна перша страва. Часу на приготування вимагає небагато, готується не клопітно. І навіть бюджетна, що дуже важливо. Спробуйте це смачно!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сік томатний 200 мл.
- Капуста білокачанна 250 гр.
- Сочевиця червона 150 гр.
- Вода (або бульйон) 2.5 л.
- Коріандр ½ ч. л.
- Прованські трави 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія оливкова 2 ст. л.
На порцію
Калорії: 35 ккал
Білки: 3.2 г
Жири: 1 г
Вуглеводи: 3.2 г
Кроки
- Сочевицю (готувала з коричневої) промити і замочити на пару годин у холодній воді (я замочувала на ніч)
- Цибулю нарізати півкільцями. У каструлі розігріти оливкову олію (соняшникову) і обсмажити цибулю до м’якості.
- Куряче філе (я готувала з курячого стегна) нарізати невеликими шматочками та викласти його до цибулі. Обсмажувати на середньому вогні, поки м’ясо не побіліє, постійно помішуючи. (хвилини 3)
- Влити в каструлю томатний сік, накрити кришкою і тушкувати 5 хвилин.
- Додати нарізану соломкою капусту, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 10-12 хвилин (до напівготовності капусти)
- Влити гарячу воду (бульйон), довести до кипіння, додати сочевицю. (Попередньо сочевицю промити).
- Приправити суп спеціями, посолити, поперчити до смаку. Варити суп до готовності сочевиці, 10-15 хвилин.
- Зняти з вогню, накрити кришкою та дати настоятися півгодини.
Приємного вам апетиту!