Кожен пече це печиво по-своєму. Але сенс однаковий – горіхи, цукати тощо у рідкому заварному тісті, після випічки намазується шоколадом чи посипається горіхами.
Зазвичай як основу рекомендують брати 100 г лимонних або апельсинових цукатів, 100 г мигдальних паличок. Але я їла найсмачніше печиво з мигдалем, фісташками та кедровими горішками.
Шоколад краще брати молочний – на мій смак, тому що він не затіняє смаку горіхів.
Тісто також можна міняти. Замість цукру, наприклад, взяти мед і патоку, а вершків всього пару ложок, печиво буде твердішим і карамельнішим.
Таке печиво зберігається досить довго, його можна навіть скласти в красиву коробочку і привезти подружці на день народження.
Інгредієнти
Порції: –+
- Маргарин вершковий 200 гр.
- Цукор-пісок 175 гр.
- Мед квітковий 2 ст. л.
- Вершки 60 мл.
- Цукати 100 гр.
- Мигдаль солодкий 100 гр.
- Лимонна цедра 1 ч. л.
- Шоколад 100 гр.
Кроки
- Нарізати мигдаль пелюстками.
- Змішати вершки, мед, цукор та маргарин. Поставити одержану основу на вогонь, довести до кипіння та варити протягом 3 хвилин.
- Додаємо в суміш мигдальні пелюстки, дрібно нарізані цукати та лимонну цедру та варимо ще 2 хвилини.
- Потім відключаємо вогонь, додаємо борошно, перемішуємо і даємо охолонути до теплого стану. Викладаємо тісто у круглі формочки.
- Випікати при 180 градусах близько 10 хвилин.
- Дати печивом охолонути. Розтопити шоколад. Полити шоколадом одну із сторін кожного печива. Також можна посипати зверху рубаними горіхами.