Печінковий торт у мультиварці виходить дуже ніжним та схожим за текстурою на суфле. Цей рецепт можна використовувати як класичний, додаючи в торт різну начинку. Готувати торт можна з будь-якої печінки: свинячої, яловичої чи курячої. Готову страву красиво декоруйте зеленню, овочами, оливками – і вона буде гідним святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свиняча печінка 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 головки
- Куряче яйце 2 шт.
- Розпушувач тіста 1 ч. л.
- Вершки ½ ст.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Морква 1 шт.
- Часник 2-4 зуб.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 111 ккал
Білки: 10.1 г
Жири: 4.4 г
Вуглеводи: 9.4 г
Кроки
- Готувати печінковий торт у мультиварці просто! Печінку помийте та видаліть жовчні протоки (заморожену попередньо розморозьте). Потім її розріжте на середні шматочки. Почистіть цибулини і розріжте їх на частини. Шматочки печінки разом із цибулею подрібніть на м’ясорубці чи чаші блендера в однорідну масу. Потім додайте до неї вказану в рецепті кількість яєць, вершків, борошна та розпушувач.
- Печінкову масу на свій смак посипте сіллю і перцем і добре розмішайте. Тісто має бути рідкуватою консистенцією.
- Чашу приладу намажте невеликою кількістю олії та перелийте в неї приготовлене печінкове тісто. Встановіть на мультиварці програму “Випічка” на 50 хвилин.
- Після цього корж залиште в мультиварці на 20 хвилин, щоб трохи охолонув, а потім акуратно перекладіть його з чаші на плоску тарілку і залиште до повного остигання.
- Охолоджений корж розріжте гострим ножем на 3 частини. Якщо корж кришиться, то розріжте його навпіл, а потім кожну половинку на 3 поперечні шматочки.
- У піалі змішайте майонезний соус з подрібненим на часнику часником і їм намажте всі коржі.
- Поки торт остигає, почистіть цибулину та моркву, їх у будь-який спосіб подрібніть. Обсмажте ці овочі в мультиварці на програмі «Жарка» до легкого рум’яного кольору і на свій смак посоліть і поперчіть. Обсмажені овочі трохи остудіть. Зберіть торт, розміщуючи між коржами обсмажену цибулю та моркву. Верхній корж намажте соусом і декоруйте на свій смак. Торт залиште на 2 години для просочення коржів і потім подайте до столу.
Смачного!