Журавлинний чай готується з доступних інгредієнтів. Вітамінний напій – це чудовий спосіб підтримати імунітет у сезон простудних захворювань. Ароматний чай готується нескладно. У холодну пору року корисний чай добре зігріває і використовується як профілактика.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 200 гр.
- Апельсин 200 гр.
- Імбир 20 гр.
- Вода 2 л.
- Кориця 1 палочка
- Мед квітковий 70 гр.
- Чай зелений 1 пакет
На порцію
Калорії: 27 ккал
Білки: 0.3 г
Жири: 0.1 г
Вуглеводи: 5.7 г
Кроки
- Збираємо продукти для приготування вітамінного напою. Кип’ятимо півлітра води.
- Вимитий апельсин заливаємо окропом і даємо постояти 1 хвилину.
- Обсушуємо апельсин і розрізаємо на часточки, виймаємо кісточки.
- Журавлину добре промиваємо.
- Очистивши корінь імбиру, дрібно натираємо на тертці.
- У товстостінну каструлю відправляємо апельсин і журавлину.
- Розминаємо вміст каструлі товкачем.
- Наливаємо в каструлю 2 літри води та розміщуємо на середньому полум’ї. Доводимо до кипіння.
- Додаємо подрібнений імбир. Кількість регулюємо самостійно.
- Додаємо пакетик чаю та паличку кориці. Перемішавши, чекаємо на закипання. Проварюємо хвилину та вимикаємо вогонь. Накриваємо кришкою та наполягаємо напій 15 хвилин.
- Додаємо мед та розмішуємо.
- Чай проціджуємо.
Наповнюємо кружки. Смачного!