Бутерброди з сайрою та яйцем відомі багатьом з далеких радянських часів, і за свій добрий смак популярні й нині. Часто їх для хрумкої основи бутерброду запікають у духовці або хліб обсмажують. У цьому варіанті беремо для бутербродів чорний хліб без обсмажування. Для начинки сайру змішуємо з відвареним яйцем та сиром. Декоруємо бутерброди свіжим огірком із жовтком і зеленню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Хліб 1 шт.
- Сайра бланшована в олії консервована 1 банка
- Куряче яйце (відварене) 2 шт.
- Огірок 2 шт.
- Сир твердий 100 шт.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Лимонний сік за смаком
- Зелень для прикрас
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Відразу підготувати набір продуктів для бутербродів.
- Вибраний хліб розрізати на скибочки завтовшки трохи більше 1 див.
- Відварені яйця очистити від шкаралупи, розрізати навпіл, відкласти жовтки, а білки ножем дрібно нарубати.
- З консервованої сайри злити олію. Рибу перекласти в окремий посуд і добре розім’яти вилкою.
- Потім до сайри додати подрібнені білки, лимонного соку, насипати чорний перець, заправити майонезом і перемішати. До рибної маси додати натертий на середній тертці сир та перемішати ще раз.
- Цю суміш рівним шаром намазати на скибочки хліба.
- Тонкими півкухлями нарізати свіжі огірки. Жовтки розтерти у дрібну крихту. На кожен бутерброд укласти по дві скибочки огірка, трохи жовтка і доповнити гілочками зелені.
Приготовлені бутерброди із сайрою та яйцем відразу сервірувати до столу. Смачного!