Шукаєш смачні рецепти аджики з кабачків з покроковими фото? Зазирни в каталог і знайдеш багато корисного. На кожній сторінці: порційність, час готування, калорійність, змінний склад продуктів, поради та коментарі.

Як приготувати аджику з кабачків

Смачного пропонує рецепти аджики з кабачків в різних варіаціях для новачків і досвідчених кулінарів. Читай рекомендації бувалих кухарів і готуй з розмахом-заготовлюй кабачки у вигляді смачного соусу на зиму з додаванням різних інгредієнтів і спецій.

П’ять найшвидших рецептів кабачкової аджики на зиму:

  • Аджика з кабачків гостра на зиму.
  • Аджика з кабачків пальчики оближеш.
  • Аджика з кабачків з томатною пастою на зиму.
  • Кабачкова аджика на зиму пальчики оближеш.
  • Аджика гостра без помідор.

Від класичної кабачкова аджика відрізняється м’якістю смаку і тим, що подавати її у вигляді окремого соусу потрібно у великих кількостях. Вона менш гостра, а тому з’їдається швидше, так що запаси варто робити з урахуванням цього факту. До того ж вона відмінно підходить для ранкових бутербродів до чаю – досить просто намазати її на хліб.

Ось простий і смачний рецепт цього соусу:

  1. Помиті і очищені кабачки, моркву, помідори, болгарський і гострий стручковий перець, прокрутити через м’ясорубку.
  2. Додати рафіновану рослинну олію, сіль і сухі спеції.
  3. Поставити на вогонь і тушкувати, помішуючи, півгодини.
  4. Додати подрібнений часник, варити ще 5 хвилин.
  5. Влити ускус, 2 хвилини поварити і розкласти гарячим по стерилізованим банкам.

Зрозуміло, що гостроту аджики кожен підганяє під себе, збільшуючи/зменшуючи кількість гострого перцю і часнику.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах:

  1. Кабачки.
  2. Оцет.
  3. Болгарський перець.
  4. Помідори.
  5. Цукор.

Крім моркви, помідорів і солодкого перчика, в кабачкову аджику можна додавати цибулю, яблука, гарбуз, томатну пасту і патисони. Необхідні для деяких рецептів спеції, які складно знайти в продажу, можна замінити іншими – смак страви від цього не сильно постраждає. Такою аджикою добре доповнювати гарячі м’ясні/овочеві соуси. Крім аромату, вони додадуть густоти. Непогано використовувати аджику і в підливі до голубців/тефтелей.

Поради та рекомендації:

  • овочі для аджики краще прокручувати через м’ясорубку, а не рубати в блендері, інакше вийде кабачкова ікра;
  • лавровий лист, доданий при варінні, збагатить смак соусу;
  • кабачки для аджики краще брати молоді і міцні;
  • якщо кабачки при варінні виділяють занадто багато рідини, зайву краще прибирати, зціджуючи.
1 год 10 хв1
У цьому рецепті вам пропонується приготувати кабачкову аджику, подрібнивши цей овоч на м’ясорубці з великими гратами, щоб вид аджики був зернистим. Набір інгредієнтів класичний
Аджика з кабачків з томатною пастою і гострим перцем
3 год 20 хв4
Кабачок хоча і сам по собі не має смаку, проте є хорошою основою для приготування аджики. У цьому рецепті вам пропонується її приготувати з додаванням томатної пасти, часнику...
Аджика з кабачків, моркви, помідорів і перцю
2 год 10 хв7
Приготована за даним рецептом кабачкова аджика відрізняється від інших варіантів гострим смаком за рахунок більшої кількості гострого перцю. Ця приправа припаде до смаку більше чоловікам, так як вона.
2 год 0 хв3
Кабачки завжди радують господарів хорошим урожаєм, і як варіант заготовки їх на зиму, є кабачкова аджика, адже для неї підходить цей овоч «зрілого віку». Аджика без оцту вимоглива...
2 год 40 хв4
Додавання до кабачкової аджики яблук робить цю приправу не гостро-пекучою, а кисло-солодким соусом, який добре підійде і до шашлику, і до будь-яких м’ясних або рибних страв.
аджика з кабачків з часником на зиму
1 год 40 хв3
Аджика з кабачків з часником є хорошою домашньою заготівлею і готується просто і швидко. До неї для особливого смаку і гостроти додаються тільки часник і трохи червоного перцю,...
Гостра аджика з кабачків з гірким перцем
2 год 40 хв5
Традиційна аджика повинна бути гострою і її можна приготувати на основі кабачка з гірким перцем. Звичайно, це блюдо для любителів гострої кавказької їжі, і прихильники її є і...
Аджика з кабачків, болгарського перцю і помідорів
3 год 0 хв5
Аджика з кабачків з додавання помідорів і болгарського перцю вважається класичним варіантом. Добірка і пропорція овочів в цьому рецепті дозволить вам приготувати соус з дивовижним смаком.
2 год 10 хв5
У цьому рецепті вам пропонується в кабачковій аджиці помідори замінити томатною пастою, що спрощує процес приготування. Така аджика трохи схожа на ікру з кабачків, але смак інший і...
Гостра аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»
2 год 10 хв1
Кабачкова аджика володіє більш багатим смаком в порівнянні з традиційною з помідорів. Важливим моментом її приготування є використання м’ясорубки, щоб овочі залишилися крупинками.