Аджика з кабачків, болгарського перцю і помідорів

Аджика з кабачків, болгарського перцю і помідорів

Аджика з кабачків з додавання помідорів і болгарського перцю вважається класичним варіантом. Добірка і пропорція овочів в цьому рецепті дозволить вам приготувати соус з дивовижним смаком. Нею ви доповните страви з м’яса і риби, додасте до плову і пасти, поліпшите смак супу. Гостроту аджики можете змінити на свій смак.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Насамперед підготуйте всі овочі для приготування аджики в кількості зазначеній у рецепті. Кабачок добре промийте і гострим ножем видаліть шкірку. Потім його наріжте шматочками і видаліть м’якоть з насінням. У болгарських перців видаліть плодоніжки і насіння з перегородками. Очистіть від лушпиння часникову головку. Почистіть і промийте моркву.
  • На м’ясорубці з середньою решіткою перекрутіть шматочки кабачка і цю масу відразу перекладіть в спеціальний для тушкування посуд.
  • Потім перекрутіть на м’ясорубці помідори. Від шкірки їх можна не очищати.
  • Таким же чином перекрутіть морквину і болгарський перець. Ці овочі перекладіть в каструлю до кабачка.
  • Потім до овочевої маси додайте розраховану кількість солі з цукром, налийте рослинну олію, лопаткою перемішайте і каструлю поставте на плиту.
  • На середньому вогні овочеву масу доведіть до кипіння і потім тушкуйте на мінімальному вогні протягом 45 хвилин, помішуючи її лопаткою, щоб овочі не підгоріли.
  • Стручки перцю чилі і очищений часник також перекрутіть на м’ясорубці. За 5 хвилин до закінчення часу готування перекладіть в киплячу аджику подрібнений часник з гострим перцем і на свій смак насипте мелений червоний перець. Через 5 хвилин налийте в аджику столовий оцет перемішайте і вогонь вимкніть.
  • Гарячу аджику розфасуйте по заздалегідь простерилізованим банкам і відразу кришками герметично закупорьте. Потім банки поверніть на кришки, накрийте їх теплим покривалом і після повного охолодження перенесіть на зберігання в будь-яке темне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь