Шукаєш смачні рецепти аджики з кабачків з покроковими фото? Зазирни в каталог і знайдеш багато корисного. На кожній сторінці: порційність, час готування, калорійність, змінний склад продуктів, поради та коментарі.

Як приготувати аджику з кабачків

Смачного пропонує рецепти аджики з кабачків в різних варіаціях для новачків і досвідчених кулінарів. Читай рекомендації бувалих кухарів і готуй з розмахом-заготовлюй кабачки у вигляді смачного соусу на зиму з додаванням різних інгредієнтів і спецій.

П’ять найшвидших рецептів кабачкової аджики на зиму:

  • Аджика з кабачків гостра на зиму.
  • Аджика з кабачків пальчики оближеш.
  • Аджика з кабачків з томатною пастою на зиму.
  • Кабачкова аджика на зиму пальчики оближеш.
  • Аджика гостра без помідор.

Від класичної кабачкова аджика відрізняється м’якістю смаку і тим, що подавати її у вигляді окремого соусу потрібно у великих кількостях. Вона менш гостра, а тому з’їдається швидше, так що запаси варто робити з урахуванням цього факту. До того ж вона відмінно підходить для ранкових бутербродів до чаю – досить просто намазати її на хліб.

Ось простий і смачний рецепт цього соусу:

  1. Помиті і очищені кабачки, моркву, помідори, болгарський і гострий стручковий перець, прокрутити через м’ясорубку.
  2. Додати рафіновану рослинну олію, сіль і сухі спеції.
  3. Поставити на вогонь і тушкувати, помішуючи, півгодини.
  4. Додати подрібнений часник, варити ще 5 хвилин.
  5. Влити ускус, 2 хвилини поварити і розкласти гарячим по стерилізованим банкам.

Зрозуміло, що гостроту аджики кожен підганяє під себе, збільшуючи/зменшуючи кількість гострого перцю і часнику.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах:

  1. Кабачки.
  2. Оцет.
  3. Болгарський перець.
  4. Помідори.
  5. Цукор.

Крім моркви, помідорів і солодкого перчика, в кабачкову аджику можна додавати цибулю, яблука, гарбуз, томатну пасту і патисони. Необхідні для деяких рецептів спеції, які складно знайти в продажу, можна замінити іншими – смак страви від цього не сильно постраждає. Такою аджикою добре доповнювати гарячі м’ясні/овочеві соуси. Крім аромату, вони додадуть густоти. Непогано використовувати аджику і в підливі до голубців/тефтелей.

Поради та рекомендації:

  • овочі для аджики краще прокручувати через м’ясорубку, а не рубати в блендері, інакше вийде кабачкова ікра;
  • лавровий лист, доданий при варінні, збагатить смак соусу;
  • кабачки для аджики краще брати молоді і міцні;
  • якщо кабачки при варінні виділяють занадто багато рідини, зайву краще прибирати, зціджуючи.
1 год 10 хв1072
У цьому рецепті вам пропонується приготувати кабачкову аджику, подрібнивши цей овоч на м’ясорубці з великими гратами, щоб вид аджики був зернистим.
Аджика з кабачків з томатною пастою і гострим перцем
3 год 20 хв4069
Кабачок хоча і сам по собі не має смаку, проте є хорошою основою для приготування аджики. У цьому рецепті вам пропонується її приготувати з додаванням
Аджика з кабачків, моркви, помідорів і перцю
2 год 10 хв7062
Приготована за даним рецептом кабачкова аджика відрізняється від інших варіантів гострим смаком за рахунок більшої кількості гострого перцю.
2 год 0 хв30103
Кабачки завжди радують господарів хорошим урожаєм, і як варіант заготовки їх на зиму, є кабачкова аджика, адже для неї підходить цей овоч «зрілого віку».
2 год 40 хв40107
Додавання до кабачкової аджики яблук робить цю приправу не гостро-пекучою, а кисло-солодким соусом, який добре підійде і до шашлику, і до будь-яких м’
аджика з кабачків з часником на зиму
1 год 40 хв30105
Аджика з кабачків з часником є хорошою домашньою заготівлею і готується просто і швидко. До неї для особливого смаку і гостроти додаються тільки часник
Гостра аджика з кабачків з гірким перцем
2 год 40 хв5073
Традиційна аджика повинна бути гострою і її можна приготувати на основі кабачка з гірким перцем. Звичайно, це блюдо для любителів гострої кавказької їжі
Аджика з кабачків, болгарського перцю і помідорів
3 год 0 хв50164
Аджика з кабачків з додавання помідорів і болгарського перцю вважається класичним варіантом. Добірка і пропорція овочів в цьому рецепті дозволить вам приготувати
2 год 10 хв5080
У цьому рецепті вам пропонується в кабачковій аджиці помідори замінити томатною пастою, що спрощує процес приготування. Така аджика трохи схожа на ікру
Гостра аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»
2 год 10 хв1069
Кабачкова аджика володіє більш багатим смаком в порівнянні з традиційною з помідорів. Важливим моментом її приготування є використання м’
0640
Аджика, приготовлена з кабачків на зиму, — смачна закуска з овочів, гарне доповнення до других страв. Виходить дуже смачною і в міру гострою, тому її можна не боячись.