Аджика з кабачків з томатною пастою і гострим перцем

Аджика з кабачків з томатною пастою і гострим перцем

Кабачок хоча і сам по собі не має смаку, проте є хорошою основою для приготування аджики. У цьому рецепті вам пропонується її приготувати з додаванням томатної пасти, часнику і гострого перцю. Цей варіант вважають класичним. Подрібнюємо кабачок за допомогою блендера, адже не завжди є на кухні м’ясорубка.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
3 год 20 хвДрук
  • Кабачки для аджики ретельно промийте під проточною водою і обсушіть серветкою. Щільну шкірку краще зніміть. Видаліть м’якоть з насінням і наріжте кабачки невеликими шматочками. Потім подрібніть кабачки в блендері і порційно, так як обсяг заготовки не маленький. Подрібнені кабачки відразу перекладайте в спеціальий для тушкування посуд.
  • Очистіть від лушпиння часник і його подрібніть таким же чином, як кабачок. Потім його перекладіть в каструлю в загальну масу.
  • Потім до кабачків додайте вказану в рецепті кількість томатної пасти, рослинної олії і насипте цукор з сіллю.
  • Потім насипте половину червоного меленого перцю, добре всю масу перемішайте і спробуйте на смак, можливо, перцю буде достатньо.
  • Каструлю з аджикою помістіть на плиту і включіть мінімальний вогонь. Млоїть аджику під злегка прикритою кришкою протягом 2 годин, періодично перемішуючи її лопаткою, щоб не пристала на дно.
  • За пару хвилин до закінчення тушкування влийте в аджику столовий оцет і, не вимикаючи плиту, розлийте її по заздалегідь простерилізованим банкам. Потім банки щільно закупорьте прокип’яченими кришками, переверніть і на ніч накрийте будь-який «шубою».

Остигнула аджику з кабачків з томатною пастою і перцем можете зберігати в будь-якому темному місці.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь