Дуже смачна аджика з кабачків з томатною пастою

У цьому рецепті вам пропонується в кабачковій аджиці помідори замінити томатною пастою, що спрощує процес приготування. Така аджика трохи схожа на ікру з кабачків, але смак інший і більш гострий за рахунок часнику і червоного перцю, а томатна паста додасть яскравість смаку. Для неї беруть зрілі кабачки або цукіні і подрібнюють їх на м’ясорубці.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Перед початком готування аджики відміряйте в зазначеній в рецептурі кількості всіх інгредієнтів, щоб нічого не забути. З промитих кабачків зніміть шкірку, видаліть насіння з м’якоттю і наріжте їх середніми шматочками, щоб було зручно перекручувати. Очистіть від лушпиння часникові зубки.
  • Потім нарізані кабачки і часник перекрутіть на м’ясорубці з середніми гратами.
  • Отриману кабачкову з часником масу перекладіть в спеціальний для тушкування посуд. Насипте до неї відміряну кількість цукру з сіллю і влийте склянку рослинної олії.
  • Потім посуд помістіть на плиту і підключіть невеликий вогонь. У цю масу покладіть томатну пасту, лопаткою перемішайте і тушкуйте аджику під прикритою кришкою протягом півгодини. Аджику при тушкуванні трохи перемішуйте. До кінця тушкування насипте до аджики на свій смак трохи меленого червоного перцю, налийте оцет і ще раз перемішайте. Тушкуйте аджику з оцтом і перцем ще протягом 5 хвилин.
  • Заздалегідь простерилізуйте зручним для вас способом невеликі банки і прокип’ятіть кришки. Вогонь під аджикою не вимикайте, а відразу гарячу масу обережно розкладіть по банках і герметично їх закупорьте. Потім баночки з аджикою остудіть в перевернутому вигляді і можете переносити в місце зберігання ваших консервацій.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь