Як приготувати аджику з кабачків з часником на зиму?

аджика з кабачків з часником на зиму

Аджика з кабачків з часником є хорошою домашньою заготівлею і готується просто і швидко. До неї для особливого смаку і гостроти додаються тільки часник і трохи червоного перцю, а для додання традиційного кольору кладуть в аджику томатну пасту. Готуємо за допомогою м’ясорубки або блендера.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Кабачки для приготування аджики добре промийте під проточною водою. Потім зніміть шкірку і видаліть м’якоть з насінням. Кабачки поріжте середніми шматочками для зручності подрібнення. Очистіть від лушпиння часникові зубки.
  • Потім кабачок перекрутіть на м’ясорубці з середніми або великими гратами, щоб в готовій страві відчувалися шматочки цього овоча. У спеціальну каструлю для тушкування відразу налийте склянку рослинної олії і перекладіть кабачкову масу. Потім перекрутіть очищений часник і перекладіть його в каструлю. Насипте вказану в рецептурі кількість цукру з сіллю і лопаткою все перемішайте.
  • Каструлю з аджикою поставте на плиту і включіть маленький вогонь. Потім налийте до аджики потрібну кількість томатної пасти, ще раз перемішайте і тушкуйте протягом 30 хвилин під прикритою кришкою, періодично масу помішуючи, щоб не підгоріла.
  • За цей час зручним для вас способом простерилізуйте банки для заготовки і прокип’ятіть кришки. Через півгодини від початку тушкування в аджику насипте червоний перець і налийте 100 мл столового оцту. Аджику ще раз перемішайте і через 5 хвилин вогонь вимкніть. Гарячу аджику розкладіть по підготовленим банкам, герметично закупорьте. Потім їх поставте на кришки і на ніч накрийте теплим покривалом.

Банки з такою аджикою можете зберігати в будь-якому темному місці, навіть в домашній коморі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь