Гостра аджика з кабачків з гірким перцем

Гостра аджика з кабачків з гірким перцем

Традиційна аджика повинна бути гострою і її можна приготувати на основі кабачка з гірким перцем. Звичайно, це блюдо для любителів гострої кавказької їжі, і прихильники її є і у нас, особливо серед чоловіків. Готуємо таку аджику з додаванням до кабачку помідорів і великої кількості гіркого перцю і часнику. Працюємо в рукавичках, так як перець дуже пекучий.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
2 год 40 хвДрук
  • Овочі для гострої аджики ретельно промийте. З кабачків зніміть шкірку, потім наріжте шматочками, видаливши м’якоть з насінням. Гіркий перець очистіть від насіння, але можете і залишити.
  • Підготовлені овочі (кабачок, помідори і гіркий перець) обов’язково зважте. Потім їх подрібніть будь-яким способом: на м’ясорубці або за допомогою кухонного комбайна або блендера. Отримане овочеве пюре перекладіть в посуд для тушкування.
  • На середньому вогні доведіть аджику до кипіння, насипте розраховану кількість цукру з сіллю, і потім тушкуйте її на маленькому вогні протягом 30 хвилин, періодично помішуючи її лопаткою.
  • Часник очистіть від лушпиння і подрібніть або на часничниці, або на дрібній тертці, або порубати ножем. До кінця тушкування покладіть в аджику подрібнений часник і налийте 50 мл столового оцту. Потім все акуратно перемішайте і через 5 хвилин вогонь вимкніть.
  • Банки і кришки для аджики просто обшпарте окропом. Потім в них розфасуйте гарячу аджику і відразу герметично закупорьте.
  • Поставте їх на кришки, прикрийте рушником і після повного охолодження переставте на зберігання в будь-яке темне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь