Як заготовити аджику з кабачків без оцту на зиму?

Кабачки завжди радують господарів хорошим урожаєм, і як варіант заготовки їх на зиму, є кабачкова аджика, адже для неї підходить цей овоч «зрілого віку». Аджика без оцту вимоглива до умов зберігання (тільки на холоді) і посуд для неї повинен бути стерильним. Гостроту приправи можна регулювати на свій смак, змінюючи кількість часнику і перцю, так як без них вийде ікра, а не аджика.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Всі овочі для приготування аджики спочатку почистіть, а потім промийте. У кабачка зніміть шкірку і видаліть м’якоть з насінням. У болгарського перцю також видаліть насіння і плодоніжки. Потім підготовлені овочі перекрутіть на м’ясорубці з середньою гратами. У спеціальну каструлю для тушкування перекладіть перекручені кабачок, болгарський перець і цибулю.
  • Моркву подрібніть на тертці. До кабачкової маси налийте трохи води, перекладіть до неї натерту моркву, томатну пасту і насипте сіль з цукром. Цю масу ложкою акуратно перемішайте і поставте її на середній вогонь.
  • Варіть аджику протягом 45 хвилин від початку кипіння і на невеликому вогні, не закриваючи каструлю кришкою. Аджику періодично ложкою помішуйте.
  • Очистіть від лушпиння зубки часнику і подрібніть його на часничниці. Зелень промийте і наріжте невеликими шматочками. До кінця варіння перекладіть до аджики подрібнені часник із зеленню, налийте рослинну олію і на свій смак додайте гострий перець. Аджику ще раз перемішайте і через одну хвилину вогонь вимкніть.
  • Поки аджика вариться, добре і з содою промийте банки, а потім їх простерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки просто прокип’ятіть. У підготовлені банки розфасуйте гарячу аджику і її відразу герметично закупорьте. Потім банки поставте на кришки, щільно накрийте на ніч теплим покривалом і після охолодження переставте на зберігання або в холодильник, або в холодний підвал.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь