Харчуватися правильно – це не означає несмачно. Адже можна приготувати дуже корисну їжу, яка буде дуже смачною! До того ж витрачатися на неї особливо сильно потреби немає. Можна використовувати навіть найпростіші інгредієнти. Запіканка з кабачків з рибою тому доказ.
Що і правда коштує не дуже дешево, так це філе білої риби. Інші ж продукти, що входять до складу цієї страви, в сезон овочів можна купити за смішні суми. Тому лови момент і готуй з користю для свого організму!
Запіканка з кабачків з рибою: як приготувати
Для приготування заливки ви можете взяти як натуральний йогурт без добавок, так і нежирну сметану. Важливо, щоб у вас в результаті вийшла однорідна суміш, яка послужить зв’язуючим компонентом.
- Кабачок 800 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- філе білої риби 400 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Куряче яйце 1 шт.
- Грецький йогурт 100 гр.
- Олія соняшникова за смаком
- Гарненько помийте кабачок. Натріть його на крупній тертці. Злегка присоліть і перемішайте. Залиште при кімнатній температурі на 10 хвилин. Потім відіжміть його, видаливши сік, що виділився.
- Очистіть овочі. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте їх на розігрітій сковороді з соняшниковою олією до м’якості.
- Наріжте рибу невеликими шматочками. Додайте сіль і чорний мелений перець. Гарненько перемішайте.
- Викладіть рибу до овочів. Перемішайте і вимкніть вогонь.
- Приготуйте заливку. Змішайте грецький йогурт з яйцем.
- Змастіть форму для запікання соняшниковою олією. Викладіть в неї кабачок, формуючи бортики. Потім помістіть в нього овочеву начинку з рибою.
- Залийте все йогуртовою сумішшю, рівномірно її розподіляючи. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.
При бажанні за 5 хвилин до кінця приготування дістаньте запіканку з духовки і посипте її тертим твердим сиром. Потім відправте блюдо назад в духовку. Коли сир розплавиться і підрум’яниться, ви будете знати, що запіканку можна подавати до столу!