Апетитна запіканка з кабачків з рибою

запіканка з кабачків з рибою

Харчуватися правильно – це не означає несмачно. Адже можна приготувати дуже корисну їжу, яка буде дуже смачною! До того ж витрачатися на неї особливо сильно потреби немає. Можна використовувати навіть найпростіші інгредієнти. Запіканка з кабачків з рибою тому доказ.

Що і правда коштує не дуже дешево, так це філе білої риби. Інші ж продукти, що входять до складу цієї страви, в сезон овочів можна купити за смішні суми. Тому лови момент і готуй з користю для свого організму!

Запіканка з кабачків з рибою: як приготувати

Для приготування заливки ви можете взяти як натуральний йогурт без добавок, так і нежирну сметану. Важливо, щоб у вас в результаті вийшла однорідна суміш, яка послужить зв’язуючим компонентом.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
50 хвДрук
  • Гарненько помийте кабачок. Натріть його на крупній тертці. Злегка присоліть і перемішайте. Залиште при кімнатній температурі на 10 хвилин. Потім відіжміть його, видаливши сік, що виділився.
  • Очистіть овочі. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте їх на розігрітій сковороді з соняшниковою олією до м’якості.
  • Наріжте рибу невеликими шматочками. Додайте сіль і чорний мелений перець. Гарненько перемішайте.
  • Викладіть рибу до овочів. Перемішайте і вимкніть вогонь.
  • Приготуйте заливку. Змішайте грецький йогурт з яйцем.
  • Змастіть форму для запікання соняшниковою олією. Викладіть в неї кабачок, формуючи бортики. Потім помістіть в нього овочеву начинку з рибою.
  • Залийте все йогуртовою сумішшю, рівномірно її розподіляючи. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.

При бажанні за 5 хвилин до кінця приготування дістаньте запіканку з духовки і посипте її тертим твердим сиром. Потім відправте блюдо назад в духовку. Коли сир розплавиться і підрум’яниться, ви будете знати, що запіканку можна подавати до столу!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь