Це одне з найпопулярніших видів варення. Воно смачне, ароматне і дуже корисне. За цим рецептом у вас вийде варення однорідної консистенції, що нагадує джем.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ревень 500 гр.
- Вода 200 мл.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Імбир сушений 1 ч. л.
- Лимон 1 шт.
Кроки
- Черешки ревеню промийте, очистіть від плівочок і наріжте в довільному порядку.
- Влийте в каструлю до ревеню воду і варіть 20-25 хвилин від моменту закипання.
- Варений ревінь подрібніть блендером, додайте в пюре цукор і мелений імбир.
- Видавіть сік одного лимона прямо в каструлю, перемішайте інгредієнти і знову поставте варитися.
- Варіть варення 40-60 хвилин від моменту закипання, воно повинно загуснути і потемніти.
- Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.
Приємного апетиту!