Ароматний малиновий компот з яблуками на зиму

малиновий компот з яблуками на зиму

Щоб приготувати на зиму смачний компот, необхідно уважно поставитися до вибору інгредієнтів і їх обробки: малина і яблука повинні бути свіжими. Ягоду обов’язково перебираємо, а у яблук зрізаємо гниль.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Для приготування напою на зиму вибираємо щільні і кислуваті яблука. Розрізаємо їх на четвертинки, щоб було зручніше вирізати серцевину. Видаляємо хвостики і гниль. Якщо є бажання, четвертинки можна розрізати на дві часточки.
  • Перебираємо малину. Позбавляємося від зіпсованих і гнилих ягід. Видаляємо плодоніжки. У глибоку миску наливаємо воду і трохи подсаливаем її. Висипаємо в ємність малину і чекаємо кілька хвилин. Якщо всередині ягід є дрібні черв’яки, вони з’являться на поверхні. Потім промиваємо ягоди прохолодною водою і викладаємо на паперові рушники. Чекаємо, поки вбереться зайва волога.
  • Готуємо тару для майбутнього напою. Стерилізуємо банки і кришки звичним для вас способом. Потім в сухі банки викладаємо яблука і малину.
  • Ставимо каструлю з водою на включену плиту. Коли вода закипить, вливаємо її в банки з ягодами і яблуками. Ми залишаємо ємності на 2 хвилини під закритими кришками.
  • Через пару хвилин знову включаємо плиту. У каструлю, де ми кип’ятили воду, вливаємо рідину з банок. При цьому малина і яблука повинні залишитися в ємностях. Засипаємо в рідину цукор і лимонну кислоту. Варимо сироп, поки він не закипить, і помішувати його ложкою.
  • Заливаємо готовий сироп назад в банки і закочує кришками. Перевіряємо герметичність банок і кришок, перевертаючи їх з боку на бік. Потім ставимо ємності дном вгору в будь-якому зручному місці і вкриваємо пледом.
  • Через добу напій з малини і яблук настоїться. Банки можна буде прибрати в прохолодне місце до зими.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь