Рецепт сьогодні простий, як ви любите, але не без вигадки. Традиційний Польський бігос з капусти, сподіваюся, пробували багато хто з вас. Класичний варіант підкорює домашньою ситністю і зігріваючим ароматом. Спробуємо поекспериментувати?
Бігос готують з кислої капусти з додаванням жирного м’яса і копченостей. Пропоную полегшити блюдо дієтичною індичкою, щоб не турбуватися про наслідки для талії. Смак збагатити печерицями та спаржевою квасолею, а аромат — запашним чорносливом — він додасть бігосу апетитні димні ноти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Філе індички 500 г.
- Печериці свіжі 500 г.
- Квасоля стручкова 400 г.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Капуста білокачанна квашена 500 г.
- Чорнослив 200 г.
- Спеції та Приправи для курки 1 ст. л.
- Перець чорний мелений
Кроки
- Індичку наріжте порційними шматками, викладіть на розпечену з рослинною олією сковороду і підрум’яньте. Перекладіть в чавунець, влийте трохи води і тушкуйте 20 хв.на слабкому вогні.
- У сковороду, де смажилося м’ясо, відправте дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додайте нарізані пластинками печериці. Обсмажте, після цього гриби з цибулею перекладіть в чавунець до м’яса.
- В ту ж сковороду викладіть віджату від соку квашену капусту. Тушіть 5-7 хвилин на середньому вогні, потім додайте в чавунець.
- До інгредієнтів в чавунці додайте заморожену спаржеву квасолю і промитий чорнослив.
- Після закипання тушкуйте на самому слабкому вогні 40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування додайте томатну пасту, сіль за смаком і прянощі.
Вийшло досить легке, але в той же час насичене гаряче друге. Прекрасно підходить для сімейних урочистостей і недільного обіду. Приємного апетиту!