Бігос з кислої капусти з індичкою і чорносливом

Бігос з кислої капусти з індичкою і чорносливом
Час приготування: 60 хв

Рецепт сьогодні простий, як ви любите, але не без вигадки. Традиційний Польський бігос з капусти, сподіваюся, пробували багато хто з вас. Класичний варіант підкорює домашньою ситністю і зігріваючим ароматом. Спробуємо поекспериментувати?

Бігос готують з кислої капусти з додаванням жирного м’яса і копченостей. Пропоную полегшити блюдо дієтичною індичкою, щоб не турбуватися про наслідки для талії. Смак збагатити печерицями та спаржевою квасолею, а аромат — запашним чорносливом — він додасть бігосу апетитні димні ноти.

Кроки
60 хвДрук
  • Індичку наріжте порційними шматками, викладіть на розпечену з рослинною олією сковороду і підрум’яньте. Перекладіть в чавунець, влийте трохи води і тушкуйте 20 хв.на слабкому вогні.
  • У сковороду, де смажилося м’ясо, відправте дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додайте нарізані пластинками печериці. Обсмажте, після цього гриби з цибулею перекладіть в чавунець до м’яса.
  • В ту ж сковороду викладіть віджату від соку квашену капусту. Тушіть 5-7 хвилин на середньому вогні, потім додайте в чавунець.
  • До інгредієнтів в чавунці додайте заморожену спаржеву квасолю і промитий чорнослив.
  • Після закипання тушкуйте на самому слабкому вогні 40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування додайте томатну пасту, сіль за смаком і прянощі.

Вийшло досить легке, але в той же час насичене гаряче друге. Прекрасно підходить для сімейних урочистостей і недільного обіду. Приємного апетиту!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь