Брускетта з моцарелою та помідорами

Не знаєте, чим же таким перекусити? Рекомендуємо приготувати просту і дуже смачну італійську страву нашвидкуруч. Ви переконаєтеся, що кращого варіанту, ніж брускетта з моцарелою та томатами, для відмінного перекусу просто не існує.

Щоб страва вийшла надзвичайно смачною, не шкодуйте базиліка для її приготування. Адже ця свіжа зелень надасть фантастичного аромату вашій закусці. Також пам’ятайте ще про один важливий момент. Роблячи томатну суміш і готуючи скибочки багету, варто використовувати не соняшникову, а оливкову олію.

Ароматна брускетта з моцарелою: тонкощі приготування.

Запорука смачної брускетти – правильно підсмажений хліб. Для цього візьміть багет чи чіабатту. Наріжте їх скибочками. Підсмажте хлібобулочний виріб до рум’яності одним із трьох способів. Ви можете підсушити скибочки у духовці, на сковороді або на грилі.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
20 хвДрук
  • Ретельно миємо помідори. Нарізаємо їх маленьким кубиком. Промиваємо листя базиліка. Дрібно їх нарізаємо. Очищаємо часник. Пропускаємо 2 зубчики через пресс.
  • У глибокій ємності з’єднуємо томати, часник та базилік. Додаємо 2 ст. л. оливкової олії, сіль та чорний мелений перець. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти.
  • Нарізаємо скибочками багет. Злегка підсмажуємо на сковороді до рум’яності. Натираємо багет цілими зубчиками часнику, попередньо розрізаними на дві частини. Потім змащуємо скибочки оливковою олією.
  • Нарізаємо моцарелу невеликими кубиками. Викладаємо сир на скибочки багету. Потім поміщаємо зверху томатну суміш. Готово!

Щоб брускетта вийшла ще смачнішою, запікайте її в духовці. Викладіть на скибочки багету моцареллу, а потім помістіть їх на лист. Надішліть майбутню закуску на 2 хвилини в духовку, щоб сир злегка розплавився, а хліб при цьому не пересушився. До речі, бажаючи зробити томатну суміш ніжнішою, зніміть з помідорів шкірку і потім переходьте до їх нарізки. Щоб не пошкодити в процесі овоч, дотримуйтесь простої інструкції. Вимиваємо та ретельно обсушуємо томати. Видаляємо плодоніжку та нарізаємо їх четвертинками. Потім прикладаємо ніж на стик м’якоті помідора та шкірки, акуратно її зрізаємо. Томат очищений!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь