Дуже смачне густе варення бурштинового кольору. Виражений смак ревеню з легкими нотками кориці і лимона. Тягуче, немов мед, з шматочками ревеню, це варення не можна назвати нудотно солодким. Готується воно не складніше, ніж в попередньому рецепті, але сильно відрізняються за смаком завдяки додаванню двох складових.
Зазначена в рецепті кількість цукру актуальна, якщо ви плануєте їсти варення відразу або залишити під капроновими кришками при кімнатній температурі. Якщо ви хочете заготовити варення про запас під закрутку, то кількість цукру можна зменшити до 1 кілограма. При приготуванні коли будете знімати у лимона цедру, зверніть увагу, що терти потрібно тільки верхню жовту частину. Нижню білу не чіпайте – вона досить сильно гірчить.
- Ревень 750 гр.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
- Лимон 1 шт.
- Кориця 1.5 ч. л.
- Для початку ревінь потрібно промити, потім обтерти. Після цього зніміть з нього тонку плівку за допомогою ножа і наріжте рослину невеликими шматочками.
- Викладіть ревінь в каструлю, засипте цукром. Миску накрийте рушником і залиште настоюватися на цілу ніч.
- Вранці насамперед перемішайте майбутнє варення. Каструлю поставте на вогонь середньої потужності. Як тільки ревінь закипить, зніміть каструлю з вогню.
- Поки варення вариться, обмийте лимон і насухо витріть рушником. Зніміть з нього цедру – у вас повинно вийти близько 1 чайної ложки.
- Додайте отриману цедру разом з корицею в каструлю до ревеню і гарненько все перемішайте. Як тільки маса закипить, зніміть каструлю з вогню. Накрийте рушником і залиште настоюватися приблизно протягом доби.