Бутерброд з авокадо і яйцем пашот на сніданок

Бутерброд з авокадо і яйцем пашот

Запорука ідеального сніданку і приємного початку дня – яйце пашот, стиглий авокадо і цільнозерновий хліб. Це поєднання наповнить вас не тільки великою різноманітністю смаків, але і великою кількістю білка, насичених рослинних жирів і повільних вуглеводів.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
20 хвДрук
  • Скибочку цільнозернового хліба підсушуємо в тостері або на сухій сковороді з двох сторін.
  • М’якоть половинки авокадо нарізаємо пластинками середньої товщини.
  • Отримані слайси розминаємо виделкою до консистенції пюре і заправляємо оливковою олією, лимонним соком, приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і паприкою, а також додаємо кунжут, попередньо обсмажений до рум’яності на сухій сковороді (рекомендується залишити трохи кунжуту для прикраси).
  • Одне яйце розбиваємо в глибоку піалу.
  • У каструлі доводимо воду до кипіння, вливаємо оцет і прибираємо з вогню. Коли процес бурління припиниться – робимо полум’я мінімальним і повертаємо тару на плиту. Віночком розмішуємо воду, щоб по центру утворилася воронка – вливаємо яйце і коли білок схопиться, акуратно мішаємо, щоб уникнути пригорання.
  • Готове яйце пашот виловлюємо шумівкою і занурюємо в ємність з прохолодною водою – ця маніпуляція дозволить нам зупинити процес термічної обробки і «змити» надлишки оцту. Після, обережно перекладаємо яйце на паперовий рушник, щоб зайва вода стекла.
  • Приступаємо до збірки. На скибочку хліба щедро намазуємо пасту з авокадо, поверх – яйце пашот. Приправляємо верхівку сіллю, чорним перцем і насінням кунжуту, що залишилося.

Перед тим, як подавати апетитне блюдо до столу, трохи надрізаємо яйце, щоб жовток красиво стікав.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь