Смачне і апетитне частування для вашого столу – рум’яні чебуреки з соковитою м’ясною начинкою. Приготуйте поживну страву за простим домашнім рецептом і порадуйте близьких.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 3 ст.
- Вода 1 ст.
- Сіль ½ ч. л.
- Горілка 4 ст. л.
- Рослинна олія для смаження
- Для начинки:
- Фарш м’ясний 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лід 100 гр.
Кроки
- Підготуємо начинку. Фарш можна використовувати готовий або прокрутити самостійно в м’ясорубці. Додаємо до нього також подрібнені цибулини, сіль і перець. Розмішувати.
- Додаємо в начинку трохи льоду і чекаємо, коли він розтане.
- Приступимо до приготування щільного і еластичного тіста. Ретельно просіваємо три склянки борошна.
- У борошно додаємо сіль, вливаємо воду і горілку. Починаємо перемішувати.
- Ретельно вимішуємо тісто руками до утворення щільної і гладкої кульки.
- Ділимо тісто на невеликі шматочки, потім кожен розгортаємо в тонкі кола.
- На половинку кожного кола викладаємо трохи м’ясної начинки.
- Складаємо продукт навпіл і скріплюємо краї, утворюючи чебурек.
- Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинну олію. З обох сторін обсмажуємо продукт до яскравого рум’янцю.
Готові чебуреки з соковитою м’ясною начинкою можна розкладати по тарілках і подавати до столу. Приємного апетиту!