Існує багато рецептів сирників, і всі вони по-своєму гарні. Але я віддаю перевагу ті, що готуються без борошна. У такої сирної випічки смак більш насичений. Щоб домашні сирники не розвалювалися, я додаю трохи манки. А вдале поєднання лимона і сиру стало для мене справжнім відкриттям.
Легкі цитрусові нотки роблять сирники ще апетитніше. Під час приготування я використовую ще одну хитрість — додаю трохи куркуми для красивого лимонного кольору випічки. Іноді кладу в тісто родзинки і курагу. Доповнюю сирники сметаною або поливаю варенням. Виходить чудово!
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 9% 500 гр.
- Ванільний цукор 15 гр.
- Лимонна цедра 1 ст. л.
- Сіль 1 щіп.
- Куркума за смаком
- Цукор-пісок 40 гр.
- Манна крупа 50 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Олія соняшникова 80-100 мл.
Кроки
- Розімніть сир ложкою або товкачем для картоплі. Додайте інші інгредієнти, перемішайте і залиште на 4 години.
- Присипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто і скачайте його в ковбаску.
- Розріжте ковбаску на 9 рівних частин. За допомогою ножа сформуйте сирники.
- Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і обсмажте сирники на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.