Терпіти не можу, коли гості приходять без запрошення. Але, на жаль, так роблять багато моїх друзів. Навідуючись, вони приносять ковбасу, м’ясо і щось, як аперитив. А на мені залишається солодкий стіл. Благо, домашні цукерки «Тірамісу» готуються за лічені хвилини.
Взагалі, цукерки домашнього приготування – мій улюблений вид ласощів. Адже ти самостійно можеш вибрати основу для них, начинку і навіть кількість цукру. Наприклад, цукерки «Тірамісу» за смаком повністю відповідають однойменним десерту. Але готуються вони куди швидше.
- Какао 3 ст. л.
- Кава натуральна мелена суха 3 ст. л.
- Сир Маскарпоне 3 ст. л.
- Печиво савоярді 16 шт.
- Печиво пересипте в чашу блендера і подрібніть в пісок. Зваріть міцну каву. 3 ст. л. напою влийте в крихту з савоярді. Перемішайте так, щоб маса була однорідно вологою.
- У це тісто пересипте маскарпоне. Змішайте інгредієнти блендером. Податливу однорідну масу розділіть на однакові за розміром кульки.
- У мене з такої кількості продуктів вийшло 20 цукерок. Скачайте шматочки в кульки, обваляйте кожен в какао. Какао-порошку не повинно бути занадто багато, щоб гості ним не давилися.
Готові цукерки «Тірамісу» перемістіть на плоске блюдо і відправте в холодильник хоча б на півгодини. Однак якщо часу немає, подавайте ласощі до столу відразу після приготування. Вони відмінно доповнять трапезу з молочними напоями. Вам повинно сподобатися. Готуйте і діліться враженнями!