Домашній холодець зі свинячих ніжок і яловичини

холодець зі свинячих ніжок і яловичини

Холодець, приготований за цим рецептом, виходить ну дуже смачним, ситним і ароматним! Готувати його зовсім не складно, але часу буде потрібно досить багато. Спробуйте приготувати цей чудовий домашній холодець зі свинячих ніжок і яловичини. Ви не пошкодуєте!

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
13 год 0 хвДрук
  • Яловичину добре промийте під холодною проточною водою, покладіть у велику каструлю і залийте водою. Залиште м’ясо і ніжки в воді на ніч (приберіть в холодильник), за цей час з нього зійде вся кров, яка могла б зробити бульйон каламутним. Вранці знову промийте м’ясо і ніжки. М’ясо, якщо потрібно, наріжте на більш дрібні шматочки (так воно швидше провариться).
  • Знову залийте м’ясо холодною водою (в рецепті вказано приблизна її кількість, головне, щоб м’ясо було повністю покрито). Поставте каструлю з яловичиною на вогонь і дочекайтеся, поки вода закипить. Обов’язково зніміть піну, яка утворюється на поверхні. Після закипання, виставте вогонь на самий мінімум (бульйон повинен ледве іноді «побулькувати») і дайте м’ясу проваритися не менше 4 годин. Ні в якому разі не включайте сильний вогонь – бульйон вийде каламутним, а готовий холодець – негарним. У процесі варіння на поверхню води буде спливати жир і трохи піни – обов’язково все прибирайте.
  • Поки вариться яловичина, підготуйте моркву і ріпчасту цибулю. Їх потрібно очистити і промити в холодній воді.
  • Коли м’ясо провариться в бульйоні вказану кількість часу, додайте в каструлю очищені моркву і цибулю. Посоліть за смаком. Проваріть овочі в м’ясному бульйоні ще близько 2-2,5 годин.
  • Ближче до кінця варіння додайте в бульйон 2 види перцю і лавровий лист. Нехай спеції в бульйоні покиплять хвилин 20.
  • Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес прямо в киплячий бульйон. Зробити це потрібно буквально за кілька хвилин до закінчення варіння, щоб бульйон придбав яскравий смак і аромат.
  • Вимкніть плиту і дуже обережно дістаньте з киплячого бульйону м’ясо і свинячі ніжки. Їх потрібно остудити до комфортної температури, коли м’ясо можна безболісно взяти в руки, щоб відокремити м’ясо від кісточок.
  • Бульйон також акуратно, щоб не обпектися, процідіть через складену в 3-4 шари марлю. Остудіть до кімнатної температури.
  • З’єднайте разом розібране на волокна м’ясо яловичини, а також м’якоть зі свинячих ніжок, яку потрібно дрібно нарізати. Розкладіть м’ясо по заздалегідь підготовленим формах.
  • З вареної моркви зробіть симпатичні різьблені фігурки (квіточки, зірочки) і розкладіть поверх м’яса.
  • Залийте формочки доверху остиглим бульйоном і відправте на ніч в холодильник, не забувши попередньо вкрити форми харчовою плівкою.

Перед подачею на стіл акуратно дістаньте холодець, перевернувши форму.

Приємного вам апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь