Домашній рахат-лукум з горіхами

Пам’ятаю, як зараз: йдеш по Кримській набережній повз наметів, і аж в очах рябить, так багато там різних солодощів. Пахлава, чурчхела і, звичайно ж, свіжий рахат-лукум. Смак останнього ніколи не забуду! Нудотно-солодкий, але в той же час такий повітряний, він миттєво наповнює рот смаком. Готую домашній рахат-лукум з горіхами з тих пір, як дізналася рецепт від одного кримського татарина за прилавком.

Східні солодощі чим гарні? Тим, що вони досить просто і швидко готуються, з доступних інгредієнтів. Ось і з рахат-лукумом так: Залив густу масу на деко і залишив до світанку. Вишуканий десерт до ранкового чаю готовий!

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
30 хвДрук
  • Засипте цукор в сотейник і додайте воду з лимонним соком. До слова, можна використовувати часточку лимона, але через пару хвилин витягнути, щоб надати цитрусовий аромат. Тримайте сироп на вогні, помішуючи, близько 15 хвилин.
  • Гранатовий сік налийте в інший сотейник. Додайте крохмаль і варіть, помішуючи, до тих пір, поки маса не почне густіти.
  • Потім частинами додавайте, помішуючи, цукровий сироп. Залиште при цьому мінімальний нагрів. Після цього варіть масу до загустіння і красивого блискучого кольору. Час вибирайте в залежності від того, яку щільність хочете.
  • Коли маса стане прозорою і густою, додайте горіхи. Це можуть бути як фісташки, так і звичайні волоські. Як фундук, так і кешью.
  • Присипте форму (краще брати силіконову) кокосовою стружкою і залийте рахат-лукум. Зверху теж присипте стружкою. Залиште десерт в холодильнику на ніч, щоб він застиг. Готово! До слова, замість стружки можна використовувати крохмаль.

Які тільки соки не використовують, Але я віддаю перевагу свіжовичавленому гранатовому або виноградному. Колір виходить насичений, а сам східний десерт схожий на дорогоцінні камені в розрізі. Втім, ніхто не забороняє використовувати яблучний або навіть морквяний сік. Те ж саме стосується горіхів. Якщо рецепт припав вам до смаку, поділіться ним з друзями!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь