Домашня тушонка в автоклаві в скляній банці – це проста в приготуванні та дуже смачна заготівля, яка завжди «прийде на допомогу», коли у вас немає часу на приготування обіду чи вечері для всієї родини. Відкривши банку з тушонкою, вам залишиться лише попрацювати над гарніром!
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 450
- Сіль 7 гр.
Кроки
- Промите та обсушене м’ясо нарізаємо довільними шматочками, солимо і розкладаємо по стерильним банкам (до плічок). Закочуємо гарячими кришками.
- Поміщаємо банки в автоклав і заливаємо водою так, щоб банка була повністю покрита рідиною і навіть на 2 сантиметри вище. Щільно закриваємо кришку та піднімаємо тиск до однієї атмосфери, на 50 хвилин вмикаємо 110 градусів.
- Вранці ємності виймаємо та обтираємо рушником, переносимо у місце зберігання.
Відкривши таку заготовку, на поверхні ви побачите шар застиглого жиру – його можна використовувати для заправки каш.
Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!